Höör

Höör demonstrerar mot nedskärningar

1:36 min

I kväll samlar kommunalarbetarförbundet i Höör sina medlemmar och boende i Höör till manifestation. Anledningen är kommunens planer på att spara in 20 tjänster inom vård och omsorg för att täcka socialnämndens underskott på sex miljoner.

– Man blir både förbannad, besviken och frustrerad. Jag har svårt att se hur man kan skära ner ännu mer. Redan idag, speciellt i hemtjänsten får vi samtal varje dag om att man inte hinner med och inte orkar med, säger Mona-Schill Ingvarsson, ordförande i kommunalarbetarförbundets Höör sektion.

Det serveras stekt fläsk med löksås till lunch på Åtorps särskilda boende i Höör idag. Björn Salonen som jobbat här som undersköterska i 22 år är orolig för de äldre han har hand om varje dag.

– Det kommer ju att få konsekvenser. Minskad trygghet, du kanske inte får den vård som du har rätt till och det skapar en otrygghet för oss som jobbar.

Ikväll samlas man alltså utanför kommunhuset för att ställa politikerna till svars och försöka få social nämnden att tänka om. Nu måste något hända, för Höör är långt ifrån den enda skånska kommunen som drabbas menar Mona Schill-Ingvarsson.

– Nej, det tror jag inte. Våra grannkommuner har lika stora problem. Hörby ska ju spara ännu mer. Jag hoppas vi kan påverka våra politiker för nu har vi fått nog med besparingar, säger Mona Schill-Ingvarsson.