Malmö raggar konferens i Australien

Malmö stad har skickat en delegation på tolv man till Australien för att delta i fritids- och kulturkonferensen World Leisure Conference. Resan kostar 26 000 kronor per man.

Med på resan finns bland andra kulturkommunalrådet Lynn Ljungberg, fritidsdirektören Ingmar Zäll och kulturchefen Bengt Hall.

Förutom att delta i konferensen passar delegationen på att göra reklam för en regional europeisk konferens som Malmö ska stå värd för i maj nästa år. Syftet med Australienresan är även att lobba för att Malmö ska få den stora världskonferensen till Malmö år 2010. Ingmar Zäll ser resan som väl investerade pengar.

– Om vi får 800 deltagare till Malmö på konferensen, vilket inte är otroligt, så kommer hotellivet i Malmö inbringa tio miljoner. Totalt sett, turistekonomiskt, kan det säkert ge Malmö 25 miljoner och då tycker vi att 26 000 per deltagare är en god investering.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".