Ny missbruksrådgivning för unga

En ny enhet för ungdomar som vill ha råd och hjälp för begynnande alkohol- och narkotikaproblem håller på att etableras i Malmö.

Idén med verksamheten, som är ett samarbete mellan sydvästra Skånes sjukvårdsdistrikt och Malmö Stad, är att rådgivningen framförallt ska vara lättillgänglig för unga människor.

Stort behov
Eva Renhammar chef på Malmö Stads folkhälsoenhet säger det länge har funnits behov av en verksamhet i Malmö som kan förebygga framtida missbruk och även ge råd och stöd till anhöriga, men bristen på pengar har alltid satt stopp för planerna.

Statliga bidrag
Den här gången finansieras satsningen både av befintliga medel inom sjukvården och av startbidrag från staten genom det nationella projektet mobilisering mot narkotika.

Letar lokal
Verksamheten är ett samarbete mellan beroendecentrum på UMAS och socialtjänsten i Malmö och det finns bland annat socionomer, barnpsykiatriker och sjuksköterskor knutna till enheten. Verksamheten är igång sedan ett fåtal veckor tillbaka och nu letar man lokal för fullt. När man har hittat en gemensam lokal återstår att informera unga om enhetens existens.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".