Eslöv

Två begärda häktade för skott på flyktingboendet

1:24 min

Efter händelsen i lördags då en 16-årig pojke blev skjuten i ansiktet på ett boende för ensamkommande flyktingbarn i Eslöv har nu åklagaren begärt att de två unga män, som är misstänkta för brottet, ska häktas av tingsrätten.

– Utredningen är i sin början. Det har hörts ett antal personer och gjorts ett antal tekniska undersökningar. Så smått börjar bilden klarna om vad som har hänt, men det återstår mycket, säger Magnus Pettersson som är åklagare i målet. 

Det var i lördags kväll, strax före klockan sju som larmet kom. En 16-årig pojke hade skjutits i ansiktet på flyktingboendet där omkring 15 minderåriga pojkar bor. En timme senare greps en 19-årig man och senare på natten mot söndagen en 21-årig man. Båda misstänks nu på sannolika skäl för mordförsök på 16-åringen. Det är den högre graden av misstanke. När de greps i helgen nekade bägge till brott.

När 16-åringen sköts blev också en annan pojke grovt misshandlad med kniv. Det misstänks både 19-åringen och 21-åringen också för. För bägge brotten gäller att den yngre av dem kan ha varit mindre delaktig och åklagare Magnus Pettersson begär som alternativ att han ska häktas för medhjälp.

Magnus Pettersson vill inte säga om polisen hittat de vapen som användes. Den 16-årige pojken är svårt skadad och ligger nedsövd på sjukhus och har fortfarande inte kunnat höras av polisen. Den andre pojken har polisen kunnat prata med. Enligt Magnus Pettersson bedöms hans skador vara lindriga.