Klippan

Inte klart med uppsägningar i Klippan

1:02 min

Klippan riskerar flera gymnasielärare uppsägning på grund av att man måste spara, annars riskerar gymnasieskolan att gå mot ett nytt underskott nästa år. Enligt lärarförbundet i Klippan handlar det om 23 tjänster. Men enligt förvaltningschefen Jan Eric Assarsson är det inte klart än.

– Det vi har gjort är att förtydliga för politikerna vad som behövs för att få en budget i balans. Det betyder inte att det ska bort 23 tjänster, men det motsvarar så mycket, säger Jan Eric Assarsson chef på barn- och utbildningsförvaltningen.

Idag kommer han tillsammans med arbetsutskottet hos barn och utbildningsnämnden se på olika lösningar hur man ska spara in på gymnasieskolan i Klippan. Bland annat ska man se på lokalkostnader och hur de olika programmen ska omorganiseras för att spara pengar och få bukt på underskottet nästa år. Men hur många lärartjänster ska då tas bort om det nu inte är 23 stycken? Per Dahl är rektor på gymnasiet.

– Det vill jag inte gå in på för vi håller på att utreda hur organisationen ska se ut.

Varför har ni ett underskott?

– Huvudsakligen beror det på att elevkullarna minskar precis som i resten av Sveriges andra gymnasieskolor, säger Per Dahö.