MFF:s stadionbygge ännu osäkert

Under hösten kommer Malmö stad att bestämma sig för vad som ska hända med Malmö Stadion. Helst vill Malmö stad att Malmö FF ska gå in och bygga en ny fotbollsstadion. Men ännu har MFF inte presenterat någon finansiär, och flera frågetecken återstår att räta ut.

– Vi måste ta ett beslut nu i höst. Det här har dragit ut alldeles för mycket på tiden. Vi hoppas att MFF som lovat har starka finansiärer med sig, säger socialdemokraten Lynn Ljungberg som är fritidsnämndens ordförande.

Besluten som ska tas handlar antingen om att renovera stadion i Malmö för 75 miljoner kronor, eller att bygga nytt för mellan 300 och 600 miljoner kronor.

MFF har tidigare sagt att de vill vara med och bygga en ny stadion, tillsammans med ännu hemliga finansiärer. Men ännu har alltså MFF inte presenterat för Malmö stad vem som kan tänkas finansiera en stadionbyggnad, tillsammans med fotbollsklubben.

Enligt Erling Pålsson på MFF beror det på att fotbollsklubben i sin tur väntar på besked från Malmö stad, kring ett antal frågor som de vill ha klarhet i.

Bland annat vill MFF ha så kallade byggrätter för att till exempel bygga kongress eller köpcentrum i anslutning till arenan. Det skulle nämligen vara ett sätt att locka till sig finansiärer till stadionbygget.

Men att tillåta byggrätter i form av köpcentrum eller liknande, det är inte intressant, enligt Lynn Ljungberg.

- Det är inte alls på vår dagordning med ett kommersiellt centrum. Malmö stad vill bevara området som det friluftsområde eller friskvårdscentrum som det byggdes som, säger hon.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".