Malmö

Sju rökskadade i kraftig lägenhetsbrand

En lägenhet i Rosengård eldhärjades under tisdagseftermiddagen. En familj fick föras till sjukhus med rökskador, och enligt polisen kan branden ha varit anlagd.

Fasaden på huset är sotsvart efter branden, som startade vid 17-tiden. Rejäla eldslågor och rök har bolmat ut från lägenheten, som ligger på första våningen i ett hus på von Rosens väg.

De boende i lägenhet lyckades själva ta sig ut ur lägenheten. Men en mamma och hennes tre barn andades in så mycket rök att de behövde få vård, uppger polisen.

Sammanlagt skadades sju personer lindrigt av röken. Två av dessa ska ha befunnit sig i trapphuset när elden bröt ut.

– Det har brunnit ordentligt i lägenheten, säger Helena Ralmark vid Skånepolisen.

En teknisk undersökning ska nu ge svar på om branden var anlagd, vilket i så fall innebär att det rör sig om en mordbrand i polisens ögon. Redan på ett tidigt stadium pekar mycket åt det hållet.

– Där finns tecken på att branden är anlagd, säger Helena Ralmark.

Elden startade troligtvis på balkongen, där det enligt räddningstjänsten brunnit kraftigt, och spred sig sedan vidare in i bostaden. Skadorna på lägenheten är omfattande, men brandmännen lyckades hindra elden från att sprida sig till fler lägenheter.

Enligt uppgifter till Sydsvenskan ska någon ha slängt in ett brinnande föremål på balkongen, men det har polisen ännu inte kunnat bekräfta.