Skåne

Tom Prahl lämnar TFF

2:54 min

Efter fem år som tränare i Trelleborgs FF har huvudtränaren Tom Prahl i dag beslutat sig för att bryta sitt kontrakt och lämna klubben, som i söndags förlorade sin allsvenska plats. Han stannar kvar fram till jul för några träningspass till.

– Jag har beslutat mig för att tillfälligt och förmodligen för framtiden med att stoppa min karriär.

Du förlängde ju ditt kontrakt i fjol med Trelleborg, vad har gjort att du inte vill fullfölja det?

– Jag har kommit i den där åldern där jag börjat fundera på att göra andra saker i livet, sedan är det ju det här att vårt resultat och prestation varit såpass dåligt Jag tror inte heller att jag får det genomslagskraften jag vill få hos mina spelare om jag börjar om på ny kula. Det är nog viktigt med en nystart för laget för att ta steget tillbaka.

Är det här ett beslut taget av dig själv eller har klubben haft åsikter i frågan?

– Det är som jag skriver på hemsidan, jag har tagit beslutet helt själv, så jag hade ju kunnat fortsätta träna.

Hur länge stannar du i klubben?

– Vi har någon träning kvar, sen har vi en årsbok jag ska skriva i så jag är kvar runt här till jul. Den nya träningssäsongen börjar ju den 5 december, då är jag ju inte med utan då måste det vara någon annan på plats.

Ni har precis avslutat ett träningspass, hur har laget tagit emot ditt besked om att sluta?

– Ja, det är väl lite blandad kompott. Några av de äldrespelarna har tackat för en bra tid, men det är klart att det finns andra spelare som vädrar morgonluft, som tränare kan man inte vara kompis med alla, så det är lite blandad kompott.