Polisens tekniker undersöker trappuppgången i Eslöv där en 16-åring sköts. Foto: Johan Nilsson/Scanpix
Eslöv

Tre unga häktade efter dödsskott

Advokat: ”Förnekar medhjälp”
0:50 min

Tre unga män omhäktades i dag av Malmö tingsrätt, efter mordet på en 15-årig pojke på ett flyktingboende i Eslöv den 15 oktober. Samtliga tre nekar till brott.

Den skjutne pojken dog av sina skador i måndags. Han sköts den 15 oktober, blev svårt skadad och låg nedsövd tills han dog .  

De två unga män som är misstänkta för mordet omhäktades idag. De är 19 och 21 år gamla och är på sannolika skäl misstänkta för mord. De är också misstänkta för försök till grov misshandel av en annan pojke på flyktingboendet.

En tredje man som är 21 år gammal är misstänkt för medhjälp till mord. Även han blev omhäktad. Samtliga tre nekar till brott. 

– Han förnekar brott, han är inte inblandad överhuvudtaget. Han var inte på plats, säger advokat Gunnar Berge Försund, som försvarar den 21-årige man som är misstänkt för medhjälp till mord.

Alla tre är nu häktade i ytterligare två veckor. Åtal mot dem ska vara väckt senast den 9 november.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".