Skånska politiker motionerar tillsammans

Prioritera byggandet av en järnväg mellan Kastrup och Sturup, öka det statliga stödet till Glimmingehus och låt turister få köpa sprit på Absoluts fabrik i Åhus. Det är några av förslagen som 19 skånska riksdagsledamöter från de fyra borgerliga partierna framför i en gemensam motion.

Just nu pågår den allmänna motionstiden. Den innebär att våra folkvalda riksdagsledamöter kan motionera, alltså lämna förslag, i praktiskt taget alla ämnen.

De fyra borgerliga partiernas 19 riksdagsledamöter i Skåne har slagit på stort och skrivit en gemensam motion under rubriken ”Allians för Skåne”.

Enligt deras egen beskrivning berör motionen framför allt tillväxtskapande åtgärder för ett dynamiskt Skåne.

Bland annat föreslår de borgerliga ledamöterna att en direkt järnvägsförbindelse mellan Kastrup och Sturup ska prioriteras som ett angeläget projekt.

Motionen handlar också om att öka turismen. En sak som enligt de borgerliga partiernas folkvalda i Skåne skulle stärka turistnäringen är om Absolut Company i Åhus skulle ge besökare möjlighet att både få provsmaka fabrikens varor och kunna köpa sprit på plats. Ett annat förslag är att Glimmingehus ska få ett ökat statligt stöd.

I motionen framförs också bland annat förslag om att Skåne ska bli försöksregion med särskilda skatteregler på hushållsnära tjänster.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".