Foto: Tobias Wallin/Sveriges Radio
Malmö

I helgen koras finaste fisken

Arrangör: ”Man tittar på form, färgtäckning och fenor”
1:37 min

Just nu håller 90 fiskar från hela världen på att flygas in till Malmö för att vara med vid jubileumsutställningen Malmö akvarieförening som firar 85 år i helgen.

– Det låter kanske konstigt om man inte är lite inne i det, men man tittar på deras form, hur stora de är, om de ser friska och välnärda och givetvis färgtäckning och fenor, säger Patrik Rosén, en av arrangörerna till skönhetstävlingen.

När nyheterna besöker lokalen i Folkets park i Malmö där tävlingen och utställningen ska äga rum är det mängder med funktionärer som grejar och bygger inför öppnandet i på fredagsmorgonen.

För oss utanför "akvarievärlden" verkar det här kanske lite konstigt. Men det här är stort. Riktigt stort. För folk och fiskar har åkt långt för att tävla i Malmö. Vitryssland, Italien, Holland och Tyskland är bara några av deltagarnas hemländer.

Längst har nog Hudson Crizanto åkt, igår flög han från Brasilien, han hoppas verkligen han tar hem ett pris ett den långa resan hit.

– Jag har ju åkt så långt

Har du åkt till Sverige bara för att vara med i tävlingen?

– Ja, mina kompisar på Facebook berättade om tävlingen, de sa att jag borde komma så jag åkte.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".