Helsingborg

Helsingborg får läkarstudenter

"De tror sjukhuset är mindre än vad det är"
1:30 min

När platserna på läkarlinjen utökades behövdes ytterligare ett sjukhus till den kliniska undervisningen. Valet föll på Helsingborgs lasarett där man just nu förbereder sig för att ta emot första kullen studenter.

– Det finns en entusiasm bland personalen här att ta emot studenterna. På sjukhuset finns ett stort patientunderlag för studenterna att jobba med, säger Peter Olsson, ansvarig för införandet av läkareutbildningen på Helsingborgs lasarett

Kontorshuset har förvandlats till en byggarbetsplats. I mitten av januari ska lokalerna stå klara för att ta emot de första 25 studenterna som sen ska vara i Helsingborg under de fyra kliniska terminer som ligger under sista halvan av läkarutbildningen.

Alla studenterna har Helsingborg som sitt förstahandsval, men vanföreställningen att de kommit till ett litet sjukhus har man tagit ur dem.

– Det är nog så att man inte känner till Helsingborgs lasarett som student. Patientunderlaget här är ju faktiskt större än Lunds egentligen, säger Peter Olsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".