Hot mot politiker för ny golfbana

Centerpartiets gruppledare i Båstads kommunfullmäktige, Christian Nilsson hotades i går till livet. I ett anonymt brev till kommunen uppmanas han att rösta ja till två nya golfbanor på Bjäre annars ska han dö

– Jag fick ett dubbelvikt A4 med mitt namn och parti, där det stod att jag skulle rösta ja, annars skulle jag dö, säger Christian Nilsson (c), kommunfullmäktige i Båstad.

Debatten och motsättningarna kring två nya golfbanor i Båstads kommun tar sig alltså nu allt mer otäcka former. I morgon kväll ska fullmäktiges 41 ledamöter i Båstad ta ställning till framtiden för två planerade golfbanor i Påarp och Öllöv.

En jämn omröstning väntas, där några partier slits itu inifrån när politikerna går sina egna vägar utan att följa partipiskan. I och med gårdagens hot mot centerns Christian Nilsson tycks nu debatten kring nya golfbanor på Bjäre ha nått den absoluta botten.

– Det ger en obehagskänsla, men påverkar inte mitt ställningstagande, säger han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".