Fans firade det allsvenska guldet. Foto: Lasse Olsson/SR
Helsingborg

Viktigt rusta för framtiden för HIF

"Vi måste hålla oss kalla nu"
1:27 min

Framgångarna för Helsingborgs IF har avlöst varandra under det här året. I går blev laget historiskt, när det vann en svensk trippel. Men det viktiga för föreningen nu är att inte ryckas med för mycket i framgångarna, menar föreningens ordförande.

– Det gäller att hålla sig kall och jobba som vi hade tänkt från början och inte dra iväg bara för att vi har vunnit tre titlar. Det är jättebra gjort men det kommer ju ett nytt år och en lång säsong och det är den vi måste planera för, säger Claes Ohlsson.

Någon måste hålla huvudet kallt, trots framgångarna säger Claes Ohlsson. En inte helt lätt uppgift, med tanke på bland annat fansens glädje.

Med ett SM-guld i bagaget och med titlar i både supercupen och svenska cupen har Helsingborg gjort det inget annat svenskt lag lyckats med. Men nu gäller det att ta hand om årets framfångar på ett bra sätt, säger Claes Ohlsson.

Under året har Helsingborg sålt några spelare och på så sätt fått in en del pengar till klubben. Pengar som delvis ska användas till att köpa in nya spelare. Men det är här man får hålla i sig, om man ska fortsätta att vara bäst.

– Det gäller att ha reserver för 2013 och 2014. Det är en allmän lågkonjunktur i antågande i Europa. Jag kan tänka mig att det blir svårare att sälja spelare utomlands och då måste vi klara oss själva i vår egen balansräkning, säger Claes Ohlsson.

Och sportsligt är målsättningen är att bli ledande i Sverige och kanske även i Norden?

– Ja, så är det.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".