Kritik mot Kungshultsvård

Helsingborgs kommun får kritik från Länsstyrelsen för bristande vård på Kungshults vårdboende under den tid som företaget ISS Care drev verksamheten där.
På Kungshult bodde en kvinna vars dotter blev upprörd över bristande vård liksom personalens attityd och språkbruk. I sin anmälan anför dottern bland annat att personalen inte svarade på larm och att mamman inte fick hjälp till toaletten som hon skulle. Den gamla kvinnan led av undernäring och uttorkning, vilket dottern ansåg berodde på dålig vård. Nu ger länsstyrelsen kommunen allvarlig kritik, trots att händelserna ligger flera år tillbaka i tiden. Det var 1997 som företaget ISS Care tog över vården på Kungshults sjukhem. Man skar bort en tredjedel av personalstyrkan och gjorde om verksamheten från traditionellt sjukhem till vårdboende, delvis i konflikt med personalen. Länsstyrelsen konstaterar att situationen på Kungshult sannolikt var mycket instabil under perioden och att det saknades ordentliga arbetsrutiner. Sedan händelsen har vården på Kungshult återförts i kommunal regi.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista