Kamp för bostadförmedling i Helsingborg

Vänsterpartiet i Helsingborg vill ha en kommunal bostadsförmedling för att samordna de olika bostadsbolagens köer och skapa rättvisa på bostadsmarknaden.

En av dem som lagt förslaget är vänsterpartisten Anna-Maria Gustafsson Myszka:

– Varje dag kommer 20 till 25 personer till i kön. Hyresvärdarna har egna system och egna köer. Det är besvärligt för dem som söker bostad, säger hon.

En kommunal bostadsförmedling med en samordnad bostadskö för alla fastighetsbolag skulle underlätta avsevärt för medborgarna, menar Anna-Maria Gustafsson Myszka,

Vänsterpartiet ska nu diskutera förslaget med sin styrande samarbetspartner socialdemokraterna. Men Ingela Andersson, socialdemokratiskt kommunalråd i Helsingborg säger att socialdemokareterna är skeptiska.

Det Helsingborg behöver är först och främst fler bostäder, menar hon, och detta håller Anna-Maria Gustafsson Myszka med om.

– Det stämmer, men det kan finnas ett samspel mellan fler bostäder och bostadsförmedling, det är bra att få en överblick, säger hon.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".