Foto: Patrik Hekkala/Sveriges Radio
Ängelholm

Spela tystare eller betala böter

Granne: ”Har under flera år försökt påtala detta”
1:28 min

I Ängelholm tvingas den lokala tennisklubben sänka ljudnivån, annars hotar kommunen med böter.

Klagomålen mot tennisanläggningen i Havsbaden började redan några år sedan. Det spelades tennis sent på natten och tidigt på morgonen. Det upprepande studsljud och svordomarna från tennisbanorna, har väckt grannen Annica Schmidt och hennes småbarnsfamilj på nätterna. 

– Anledningen till att det gick såhär långt är att vi har under flera års tid försökt påtala detta och be om åtgärder, säger Annica Schmidt. 

Efter mätningar av miljönämnden märkte man att tennisspelet haft en högre nivå en vad som är tillåtet för externt industribuller. Peter Bengtsson tennisklubbens ordförande menar efter att man gjort allt för att tillmötesgå kraven. 

– Vi har satt upp, ändrat skyltar runt banorna att folk ska vara tysta och inte skrika. 

Problemet är bara det att det är helt öppet till tennisanläggningen, vem som helst kan komma och spela tennis eller föra oväsen på natten. Något som också miljönämnden insett, samtidigt som den hotat klubben med 10 000 kronor i böter per månad om den inte tar tag i problemet. Man kan säga att det är game, set, match mot klubben. Eftersom de inte har råd med till exempel ett Bullerplank som skulle behövas. 

– Vi har inte resurser för det, för här krävs mycket underhåll på banor och runt omkring, säger Peter Bengtsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".