Båstadpartierna splittrade i golffrågan

Planarbetet för en ny golfbana i Påarp på Bjärehalvön får påbörjas. Det beslutet tog kommunfullmäktige i Båstad sent igår kväll. Frågan har splittrat partierna i fullmäktige, där åsikterna varit starka både för och emot i flera partier.

Anette Åkesson är fullmäktigeledamot för moderaterna, som är det enda partiet som stått eniga för att starta planarbetet för en golfbana i Påarp. Hon säger att vägen fortfarande är lång innan man tar beslut om att faktiskt bygga golfbanan. Hanteringen av frågan har kört en kil mellan de tre partierna i den styrande treklövern.

– Vi har genuin respekt för varandra, och kan skilja på sakfrågorna. Men att det har lett till dödshot, det måste vi ta tag i. Det gäller oavsett vilken fråga det handlar om, säger hon.

Beslutet om golfbanan i Öllöv fick skjutas upp till nästa vecka, eftersom fullmäktigemötet i Båstad igår drog ut på tiden.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".