Handboll

Dubbla Lugi-förluster

Persson: ”Riktigt dåligt”
2:15 min

I dubbelevenemanget i Lund bjöd både Lugis damer och herrar på stundtals lysande spel. Trots det blev det förlust för båda lagen, men gladare miner hos damerna än herrarna.

Lugis damlag spelade den första av två matcher i EHF Cup mot ryska storlaget Lada och hade det inledningsvis svårt mot de storväxta ryskorna.

I den andra halvleken kom Lugi igång och höjde sig på i stort sett allt och trots underläge 10-15 i halvtid föll Lugi endast med ett mål till den Ladas högljudde tränare Evgeni Trefilovs stora förtret.

Lugi har efter 24-25 skaffat sig en finfin möjlighet till avancemang vidare i turneringen. Returmatchen spelas nu på söndag, också den i Lund. Det sammanlagda resultatet i de två matcherna avgör vem som gått vidare.

Nästan direkt efter dammatchen spelade herrarna mot serieledarna Guif i Elitserien. Det verkade nästan som damlagets fina avslutning höjde även deras manliga motsvarigheters insats.

Lugi hade bra kontroll på Guif och hade ledningen i halvtid med två bollar. Detta trots att lagets kanske bäste spelare den här säsongen, Anders Hallberg, saknades med en tumskada.

Andra spelare fick kliva fram istället och Jonatan Leijonberg och Nemanja Milosevic förtjänar extra beröm. Sätt även ett utropstecken för unge Anton Roht.

Men.

Trots bra spel orkade inte Lugi hela vägen. Guif slet och gnagde sig in i matchen och vann med 27-24 över ett till slut mycket besviket lundalag.

Anders Bjuhr

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".