Akrivbild: Polisen undersöker trappuppgången i Eslöv där 16-åringen blev skjuten. Foto: Johan Nilsson / Scanpix
Eslöv

Manifestation för att hedra dödad 16-åring

"Måste fråga oss själva varför ungdomar hamnar i kriminalitet"
1:15 min

I eftermiddag kommer det att hållas en manifestation på stora torget i Eslöv mot våld och till minne av den 16-åring som den 15-oktober sköts och skadades så svårt att han senare avled.

– Vi gör det av flera anledningar, det första är för att hedra honom, det andra är för att skapa en debatt i Eslöv, vi måste fråga oss själva varför ungdomar hamnar i kriminalitet och använder våld, säger Natalia Estupianan Enriquez som tagit initiativ till manifestationen.

På Internet är det många som skrivit om händelsen och känner sig berörda av det som hänt. Det trots att 16-åringen som bodde på ett flyktingboende inte hade så många vänner i Eslöv utanför boendet.

När Natalia Estupianan Enriquez, fick höra om killen som dött kände hon att hon ville göra något, och när hon berättade på Facebook att hon tänkte ordna en manifestation mot våld och till minne av 16-åringen fick hon massor med positiv respons.

Men Natalia har inte bara engagerat sig genom att ordna manifestationen. Efter dödsskjutningen har hon engagerat sig personligen i hur killarna på flyktingboendet egentligen har det.

– Jag gick dit (flyktingboendet) för att fråga vad de tyckte om idén om manifestationen, då fick jag en otroligt bra kontakt med en av killarna som kan spanska, och spanska är mitt modersmål, just nu hjälper jag bara till med läxorna ett par gånger i veckan, men jag vill gärna hänga med honom till skolan och se hur jag kan hjälpa honom där, säger Natalia Estupianan Enriquez.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".