Kristen friskola kritiseras

Kristet Center Syds friskolor i Höör får skarp kritik av Skolverket. Bland annat påpekas att skolan inte är öppen för alla och att eleverna får jobba för mycket med församlingens verksamhet.
- Det viktigaste i kritiken är att man inte håller isär församlingens och skolans verksamhet. De glider samman på ett olyckligt sätt, säger Björn Persson, enhetschef på Skolverkets tillsynsenhet för södra Sverige. Enligt Björn Persson så rycks eleverna från skolutbildningen för att göra olika arbeten för församlingen. Det kan handla om allt från att bygga till att ta emot beställningar och krattar löv. Det är inte första gången som den kristna friskolan får kritik. 1994 kritiserades lärarnas kompetens, något som senare rättades till. - De har till maj på sig att rätta till de brister som nu finns. Tillstånd och rätten till bidrag återkallas om inget gjorts innan dess, säger Björn Persson.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista