Inget fel på skyltningen i Nosaby

Vägverket har nu analyserat den åtta timmar långa film som häromdagen togs vid olyckskorsningen i Nosaby. Under de timmar som korsningen filmades, så inträffade inga incidenter som får Vägverket att tro att det finns några fel på vägskyltningen.

–På den korta tiden som vi har filmat, så har vi inte sett något speciellt uppseendeväckande, säger Kenneth Nilsson vid Vägverket.

Vägverket filmade korsningen under åtta timmar 28 september -  några veckor efter tågolyckan i Nosaby där ett kustpilentåg kolliderade med ett lastbil som av okänd anledning hamnat på spåren mellan bommarna när tåget kom.

Vägverket satte en kamera tio meter upp i luften som filmade plankorsningen, det vill säga spåren och vägen runt omkring.

Några svar till varför tågolyckan inträffade gav alltså inte filmen, men däremot bekräftade den vad man redan visste, nämligen att vägen i Nosaby är hårt trafikerad.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".