Hemlösa ska klara malmövintern

Situationen ser relativt ljus ut för Malmös hemlösa i vinter. Ingen ska behöva sova utomhus när det blir kallt. Malmö hade i fjol cirka 550 hemlösa, de flesta i stadsdelarna Södra innerstaden och Centrum.

- Vi har ungefär samma upplägg och sätt att möta vintern i år som i fjor. Då fungerade det bra. Vi hade platser tillgängliga för alla. Vi försöker att ha en beredskap, så att ingen ska behöva sova utomhus om det blir kallt, säger Rolf Nilsson, samordnare för de hemlösa i Malmö.

Malmö hade i fjol cirka 550 hemlösa, de flesta i stadsdelarna Södra innerstaden och Centrum. Tendensen är att antalet ligger på ungefär samma nivå i år. Men mellan 2002 och 2003 skedde en rejäl minskning, från cirka 800 till 550.

- Det finns olika skäl till det men mycket beror på att vi då ökade utbudet av olika bostadsalternativ, säger Rolf Nilsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".