Annika Åhnberg, Rädda Barnens ordförande i Sverige, vid onsdagens möte i Helsingborg. Foto: Hans Dahlgren.

Rädda barnen kritiserar skolnedläggning

Rädda Barnens ordförande i Sverige, Annika Åhnberg är mycket kritisk till hur politikerna i Helsingborg gick till väga när de lade ner Gustaf Adolfsskolan nyligen.
- Det är ju alldeles uppenbart att kommunen inte har haft någon diskussion med eleverna, och jag tycker det är oerhört upprörande, säger Annika Åhnberg, ordförande i Rädda barnen i Sverige.

På onsdagseftermiddagen hade Åhnberg bjudits in av de tidigare eleverna på Gustraf Adolfskolan för att diskutera med politkerna.
- Jag har ju varit politiskt aktiv på kommunal nivå och vet att man ibland måste spara pengar, men man måste ju tala med de som berörs och den viktiga frågan om varför skolan lades ner får man ju aldrig svar på, säger hon,

Besvikna elever
Inbjudan hade gått ut till en mängd politiker. Bland annat kom riksdagsledamötena Tasso Stafilidis (v) och Tina Acketoft (fp). Från kommunfullmäktige fanns också flera partier på plats, men inte moderaterna och socialdemokraterna som stod bakom beslutet att stänga skolan. Eleverna var besvikna över uppslutningen.
- Det borde ha varit alla inbjuda, men vissa svarade ju inte ens, sa Emma Månsson-Ekström.

Hans Dahlgren

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".