Myndighet jagar stugägare

Skattemyndigheten i Skåne har kontrollerat sommarstugeuthyrningen i länet och det gav kraftigt ökade intäkter till myndigheten.
Skattemyndigheten fick in 126 miljoner kronor under förra året, och det är 35 miljoner extra jämfört med året innan. - Vi hade inte väntat oss en sådan stor ökning, säger skatteinformatör Katarina Andersson på Skattemyndigheten i Malmö till P4 Radio Malmöhus. Det handlar om stugägare som hyr ut sina hus utan att ta upp den inkomsten i deklarationen. En orsak till att Skattemyndigheten fått in mer pengar från sommarstugeägarna beror troligen på att myndigheten tidigare informerat att den skulle titta närmare på den här typen av verksamhet. Det gjorde Skattemyndigheten också genom att kontakta olika stugförmedlare och hämta in uppgifter från dem och sedan jämföra dem med inlämnade deklarationer. - Vi kommer att fortsätta att följa upp detta givetvis. Vi kommer också att se över utländska stugförmedlare, då många svenska stugägare går genom förmedlare utomlands, säger Katarina Andersson.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".