18-åring anhållen misstänkt för krogmord

En 18-årig man från Malmö har anhållits misstänkt för rånet mot en restaurang i Malmö i helgen, där den kvinnliga restaurangägaren mördades och hennes man misshandlades svårt.

–Utredningsarbetet har nu lett så långt att vi kunnat göra det här gripandet, säger Charley Nilsson, informatör på polisen.

Mannen greps under torsdagen, förhördes senare och efter förhöret anhölls han av åklagare, men vad som framkom av förhören vill inte polisen avslöja.

Mannen är anhållen skäligen misstänkt för mord, grov misshandel och grovt rån.

Överfallet mot restaurangägarparet inträffade vid ettiden på natten mellan lördag och söndag. Troligen har två personer gömt sig på toaletten i väntan på att krogen skulle stänga. De överföll först mannen och stack honom bland annat i ögonen. Därefter mördades kvinnan.

Polisen tror att motivet var att komma över krogens dagskassa. Parets båda söner, åtta respektive tio år gamla, fanns också på restaurangen, men de låg och sov i ett angränsande rum och bevittnade inte dramat. En man sitter alltså nu anhållen, men polisen letar efter fler gärningsmän.

–Vår teori är att det handlar om två gärningsmän så utredningen fortsätter, säger Charley Nilsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".