Lomma

Lomma samverkar mot pyromaner

1:18 min

Ett trettiotal anlagda bränder har nu inträffat i Lomma kommun under kort tid, och senast i går kväll brann ett vindskydd vid stranden i Lomma. Polisen misstänker att flera olika gärningsmän ligger bakom dåden.

– Jag tycker att det är obehagligt, men själv bor jag i ett höghus, säger Vivvi Sjöberg.

Sedan i somras har Räddningstjänsten i kommunen fått rycka ut på bränder ett trettiotal gånger, bland annat på förskolor och också i området kring Sveriges Lantbruksuniversitet i Alnarp där det brann två gånger förra veckan.

Polisen misstänker att flera olika gärningsmän ligger bakom dåden eftersom de har anlagts på olika sätt, och polisen har nu, till skillnad från tidigare, börjat få in tips från allmänheten och också varit nära att gripa en misstänkt.

– Vi har ett par uthus där hemma, kanske slår de till där, säger Rune Larsson, Lommabo.

Lomma kommun arbetar förebyggande kring bränderna.

– Vi har ökat bevakningen på de kommunala fastigheterna. Vi samverkar också med polisen, Räddningstjänsten och SLU, eftersom de är mest drabbade, säger säkerhetschefen Anders Åkesson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista