Duni flyttar huvudkontor till Malmö

Företaget Duni som bland annat tillverkar engångsbestick och tallrikar, kommer att lägga sitt nya huvudkontor i Malmö. Det här innebär cirka 100 nya arbeten till staden.

- Duni har verksamhet i norra Europa. Därför vill vi kraftsamla i Örestadsregionen. Malmö kommer att bli ett europeiskt säljkontor. Vi kommer också att centrera kring global inköpsverksamhet, säger Peter Nilsson som är koncernchef för Duni.

Dunis huvudkontor ligger idag i Stockholm och flera tjänster därifrån kommer nu flyttas till Malmö, närmare bestämt till Ubåtshallen på dockanområdet. Dessutom flyttar man personal och verksamhet från Halmstad, Danmark, Belgien och Tyskland. Men förutom att man flyttar personal så vill man också nyanställa. Omkring 25 platser kommer att annonseras ut. Det handlar om inköpspersonal, it-tekniker, ekonomer och kundservice.

- Det är inte alla medarbetare som kan följa med till Malmö. Och en del funktioner kommer att behöva nyanställas på grund av den europeiska satsningen, säger Peter Nilsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".