Kristianstad

Många vittnen till knivdåd

1:27 min

Många elever blev vittnen till knivdramat på Österänggymnasiet i går eftermiddags. Det finns ingen uttalad hotbild mot skolan och enligt polisen Stefan Åkesson vet man ännu inte vad bråket handlar om.

– Det förekommer rykten om att offer och gärningsman kan vara bekanta sedan tidigare, men det är för tidigt för att låsa sig vid något, säger Stefan Åkesson, informatör hos polisen i Kristianstad.

Vad har de för kopplingar till skolan?

– Den skadade är en före detta elev på skolan som kommit och sökt upp en annan elev där. Sen blev det någon form av bråk.

Så den misstänkte unga mannen är elev på skolan?

– Det är de uppgifterna vi har just nu.

Var det elever ute på rast när det hände?

– Det var ganska så mycket folk runt omkring - det kan ha varit upp till 50-60 personer på plats. Vi försöker få tag på så många som möjligt som har varit där och som kan berätta vad som har hänt. Det är ett digert arbete.

Hur ser läget ut för den knivskurne?

– Upggifterna vi har sedan i går kväll är att skadorna var allvarliga och att han fördes över till intensivvård. Den sista uppgiften jag har är att situationen inte var livshotande.

Vad gör ni nu?

– Nu fokuserar vi på att förhöra de personer som har varit på platsen, säger Stefan Åkesson, informatör hos polisen i Kristianstad.

Efter måndagens knivskärning på Österänggymnasiet är två män fortfarande anhållna och misstänkta för mordförsök respektive medhjälp till mordförsök.

Azar Akbarian

Knivdåd på Österänggymnasiet

Polisen kom till Österänggymnasiet strax efter klockan 14 efter larm om ett bråk. Foto Johanna Wallin/Scanpix

#text=4853919# för mordförsök respektive medhjälp till mordförsök efter måndagens knivskärning på Österänggymnasiet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista