104 nya MKB-lägenheter i Bunkeflostrand

Bostadsbyggandet i Malmö tar fart de närmaste tre åren. Enligt en halvårsrapport från stadsbyggnadsnämnden kommer målet på 1000 nybyggda lägenheter per år att kunna uppfyllas.

Och idag togs det första spadtaget för det kommunala bostadsbolaget MKB: s nybygge i Bunkeflostrand. Flerfamiljshusen är tänkta för folk med lite högre ålder och goda inkomster, och området går under arbetsnamnet Haga:

Öster om Klagshamnsvägen i Bunkeflostrand ska tio hus med sammanlagt 104 hyresrätter byggas. Bostadsområdet ska bli en trädgårdsstad och Anne Rosell, projektledare på MKB, beskriver området:

- Det är det klassiska engelska idealet från sekelskiftet. Det är en miljö med mänskliga mått och mycket grönska, säger hon.

Det speciella med det här bygget är att byggarbetsplatsen ska bli den bästa i Malmö, enligt de inblandade. Genom att byggbolaget Skanska varit med i processen redan från start, så ska delaktigheten för dem som jobbar på bygget bli större än i vanliga fall. Arbetsmiljön och säkerheten står i fokus.

MKB: s nybygge är bara ett i raden av många de närmaste åren. Enligt Anders Rubin, ordförande stadsbyggnadsnämnden, så skjuter byggandet fart i Malmö de närmsta tre åren:

- Nästa år blir 900 bostäder färdiga, och åren därefter är det drygt 1000. Men vi behöver komma upp i en ännu högre nivå, säger han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista