Lund fortsätter att vänta på ishallsförslag

Lunds kommun avbryter inte sitt samarbete med företaget Allsportsbiz som vill bygga en ny ishall i Lund, i alla fall inte än. Detta trots att Växjö kommun har avbrutit sitt samarbete med företaget.

– Det är upp till Allsportsbiz att komma till oss med ett förslag till ishall och en vettig finansiering, och en byggherre med genomförandegaranti. Kan de inte komma med det så blir det inget fortsatt samarbete, säger Lennart Prytz (s), ordförande för kommunstyrelsen i Lund.

Företaget Allsportsbiz affärsidé är att bygga eller köpa upp idrottsanläggningar, för att sen driva dem. Företaget har sagt sig ha projekt över hela Sverige.  Det största är Värendsvallen i Växjö, som skulle byggas om för nära två miljarder kronor. Men efter avslöjanden att det är en inaktiv amerikansk fond som står bakom Allsportsbiz började politikerna i Växjö få kalla fötter. Och när man kallat till möte med företaget igår för att få svar på sina frågor, då kom inte Allsportsbiz.

Däremot fanns företagets förre vd, MIF Redhawks förre klubbdirektör Sven-Åke Wikers, på plats. Fast bara som privatperson, för han avgick som vd i måndags. I Växjö avbröt man då samarbetet. Men det gör alltså inte Lund och än så länge har kommunen inte sett sig om efter andra finansiärer.

– Det kommer först när vi fått besked av Allsportsbiz. Det är inte aktuellt med ett nytt kommunalt finansierat ishallsbygge. Det kräver ett samarbete med ett företag som är villigt att driva det, säger han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".