Valupptakt i Helsingborg

Det börjar närma sig höstens val, det märks inte minst på de olika partiernas aktiviteter. På lördagen demonstrerade folkpartister i Helsingborg och i samma stad spikade de skånska socialdemokraterna sitt regionalpolitiska program.
- En av de viktigast frågorna är den om de bolagiserade sjukhusen, säger regionrådet Ingrid Lennerwald till P4 Radio Malmöhus. - Det tror jag är en viktig fråga även för väljarna. Till skillnad från den borgliga majoriteten i regionen, som vill stärka sjukhusbolagen, vill inte socialdemokraterna att sjukhusen ska vara bolag. Folkpartiet höll sin valupptakt i Helsingborg på lördagsförmiddagen. Det började med en demonstration, där bland andra EU-parlamentarikern Marit Paulsen gick. Partiets ordförande i Skåne Kaj-Åke Andersson tyckte att det var en historisk dag. - Det är första gången som vi demonstrerar och det känns bra. På plakaten handlade det mycket om människors frihet, utlandsbistånd och skolan.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".