Oseriösa asfaltarbetare utan garantier

Oseriösa asfaltarbetare har i helgen befunnit sig i nordvästra Skåne och erbjudit sina tjänster. En familj i Ljungbyhed fick i lördags besök av några personer som sa sig vara asfaltarbetare ifrån Irland.

De hade tidigare jobbat för NCC på en del stora vägarbeten bland annat utanför Göteborg. Nu så hade de kommit över en del asfalt billigt som blivit över och därför erbjöd de sig att utföra asfalteringsarbete åt familjen på deras garageuppfart. Men det visade sig att de aldrig jobbat på NCC eller på vägverkets vägarbete utanför Göteborg.

Oftast så kostar det ungefär lika mycket som hos seriösa företag men utan några garantier. Och resultatet av arbetet som utförs är ofta undermåligt. Polisen i Skåne har inte fått in många anmälningar som gäller utländska asfaltarbetare för tillfället och är osäkra på hur man ska gå vidare med denna affär.

Reporter: Conny Lindström.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".