Nöjesteatern satsar på Annie

Nöjesteaterns stora familjemusikal nästa höst blir Annie. Den handlar om ett gäng fattiga barn på ett barnhem i USA under 30-talets depression. Vid sidan av alla barnen finns också Eva Rydberg och Claes Malmberg på scenen.

Barnaudition blir det i januari i Malmö, och i februari kommer det faktiskt också hållas en hundaudition, till rollen som Annies stora lurviga kompis.

Vid sidan av den sockersöta historien var Annie musikalen som gav oss slagdängan Tomorrow. Närmast för Nöjesteatern blir att man ska söka 14 barnskådespelare, bland annat två som ska spela Annie själv. Audition blir det i januari. De enda roller som annars är klara den elaka barnhemsvärdinnan och hennes lika elake bror, som görs av Eva Rydberg och Claes Malmberg. Roller de tror att de ska klara av.

– Vi är bra på att elaka, det och att spela full är jag bra på, säger Eva Rydberg.

– Elaka karaktärer säger mycket om oss själva, om vi öppnar upp oss. Det finns mycket av oss själva där, i varje fall i mitt fall, säger Claes Malmberg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".