handboll

H 43 i kris lämnar elitserien

1:33 min

Handbollsklubben H 43 från Lund är inne i en djup ekonomisk kris. Herrlaget kommer därför från och med nästa säsong dra sig ur elitserien och istället spela i allsvenskan. Vad som händer med klubbens damlag ska utredas under våren.

På H 43:s senaste styrelsemöte konstaterades att klubben kommer visa ett negativt ekonomiskt resultat i slutet av året. Regelverket säger då att klubben inte kommer att få elitlicens av herrelithandbollens liganämnd för spelåret 2012/ 2013. Därför kommer klubbens herrlag spela i allsvenskan nästa säsong. Spelarna tillåts nu förhandla med andra klubbar om eventuella övergångar. Vad som händer med H 43:s damlag ska utredas under våren.

- Det är klart att elitserien är mer attraktiv än allsvenskan. Samtidigt tycker jag att det på sikt kanske innebär att klubben får en chans att retirera lite och att bygga en organisation och en ny verksamhetsidé som gör det enklare att på sikt att komma tillbaka till elitserien, säger Niclas Nilsson ordförande i H 43.  

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista