Allvarliga attentat planerade i Malmö

En av de pojkar som tidigare misstänkts för att ha planerat ett attentat mot Slottstadens skola i Malmö är nu anhållen igen misstänkt för ytterligare attentatsplaner. Totalt sitter nu tre yngre män anhållna i ärendet.

Lars Förstell är informatör vid skånepolisen.

– I samband med husrannsakan hos en misstänkt så hittade vi uppgifter och föremål som pekar på att det planeras allvarliga dåd, säger han.

Den 17-årige pojken ställdes i våras inför rätta misstänkt för att ha planerat ett bombdåd mot Slottstadens skola i Malmö. Han friades då från misstankarna, tingsrätten bedömde att planerna inte var seriösa.

Tingsrättens rådman ansåg att Jönssonligan troligen var bättre på att planera. 17-åringen dömdes dock till fängelse i tre månader och skyddstillsyn för andra brott. Men så igår togs tre personer för bilstöld i Staffanstorp vilket ledde till en husrannsakan hos en av pojkarna och nya misstankar om olaga tvång, olaga vapeninnehav och förberedelse till mord.

Polisen kan idag inte säga om det rör sig om ett planerat dåd mot en skola.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".