Affärer med Litauen ska främjas

Sydsvenska Industri- och handelskammaren startar en litauisk affärsklubb för att få igång affärerna mellan Skåne och Litauen.
Efter framgångarna med Polish Business Club med 110 skånska medlemmar startas nu en litauisk affärsklubb av handelskammaren. För skånska företagare som vill göra affärer med Litauen kan klubben erbjuda hjälp och rådgivning om marknadsföring, tullar, lagar och även om kulturella frågor. Jämfört med andra områden i Sverige har Skåne många fördelar för handel med Litauen. - Den geografiska situationen är definitivt en fördel för företagen i Skåne. Sedan finns det ett stort intresse hos skånska kommuner att ha vänorter i Litauen. Dessutom kommer väldigt många litauer hit sedan det blivit billigt att turista i Sverige, säger Marianne Flygare på Sydsvenska Industri- och handelskammaren. Skåne har goda kommunikationer med Litauen, dels med färja från Åhus till Klaipeda och dels med flygförbindelse mellan Kristianstad och Kaunas.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".