Stor skadegörelse efter Vä-upplopp

Ingen person skadades vid upploppet på kriminalvårdsanstalten i Vä utanför Kristianstad under fredagskvällen, när elva interner förskansade sig i ett rum och fick hämtas ut av polisen. Däremot blev avdelningen sönderslagen och fick stängas.

–Det är fönster som är utslagna, och i ena pentryt är bord och stolar sönderslagna och ligger i spillror, säger Lena Lööv, kriminalvårdschef i Kristianstad.

Allt gick relativt lugnt till när polisen vid tiotiden på fredagskvällen gick in och stoppade upploppet. Polisen genomför nu brottsplatsundersökning på den sönderslagna avdelningen, men när den är klar så hoppas Lena Lööv att avdelningen ska kunna öppnas igen.

–Då hoppas vi att vi ska kunna använda i alla fall några av de intagna i någon form av konsekvenspedagogik för att gå in och städa upp det som de har fördärvat, säger Lena Lööv.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista