Regionordförande tror på besparingarna

Många lokala sjukvårdspolitiker anser att det är omöjligt att spara så mycket som krävs för att få en ekonomi i balans nästa år, men regionstyrelsens ordförande Uno Aldegren tror inte att besparingarna kommer att utebli.

I till exempel sydöstra Skåne anser man att det är omöjligt att spara 80 miljoner kronor, det vill säga nio procent av verksamheten nästa år.

–Det säger nog alla egentligen, när man sätter igång så här, men när vi nu har fått allting på plats och hanterat alla pusselbitar, så tror jag att det här kommer att fungera bra, säger Uno Aldegren.

Men vem ska se till att det inte misslyckas, om de inte själva är inställda på att det lyckas?

Men de är inställda på att lyckas. Jag har andra informationer om det. Det är mycket möjligt att de uttrycker sig lite otydligt till dig, men i de diskussioner som regionledningen för med dem och med andra, så kan vi bara konstatera att de kommer att lyckas, säger Uno Aldegren.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".