En person dog efter skottlossning på Fosievägen i Malmö, bekräftar polisen. Foto: Drago Prvulovic/Scanpix.
Malmö

Man ihjälskjuten i Fosie

1:16 min

Ännu en gång har en man skjutits till döds i Malmö. Den här gången skottskadades en 48-årig man i en bil i Eriksfält. Han avled senare på akuten i Malmö.

– En uppringare kl 18:49 berättar att han hade hört skott utanför hans lägenhet på Fosievägen, eller i närheten av hans lägenhet, berättar Skånepolisens informatör Calle Persson.

Polispatruller blev snabbt kallade till platsen och spärrade av stora delar kring området. Boende som försökte ta sig in där blev stoppade, och polisen gjorde flera olika insatser.

– Vapenhundar kom till platsen för att söka av området, en patrull följde med till sjukhuset för att få information därifrån. En stund senare påbörjades också dörrknackningar i närliggande fastigheter.

Tekniker kom också till platsen, och undersökte bilen som mannen sköts i.

– Det har gjorts en hel del fynd på platsen, men jag vill inte gå in på vad det är just nu.

Man vet fortfarande inte vem som sköt mannen, men jakten efter gärningsmannen pågick under hela kvällen.

Trafikkontroller gjordes i området och i andra stadsdelar, och polisen kontaktade även de anhöriga.

Till TT säger Skånepolisens informationsdirektör Lars Förstell att det förefaller som att skottdådet på tisdagskvällen har kopplinar till den kriminella miljön. Men det är oklart om det finns kopplingar mellan gårkvällens dödskjutning och den senaste tidens mord i Malmö.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista