Livstid för knivmord på dotter

Den 45-årige man som stått åtalad för mord på sin ettåriga dotter dömdes idag till livstids fängelse av Helsingborgs tingsrätt.
Den lilla flickan höggs ihjäl av mannen med en kniv i september förra året. Utredningen kring brottet har avslöjat en serie av hot, misshandel och övergrepp mot mannens hustru under en lång tid före dramat. I samband med mordet på den ettåriga dottern försökte mannen också ta stryptag på hustrun och hugga henne med en yxa. Hon fördes till sjukhus med mycket svåra skador i huvudet. Enligt den rättspsykiatriska utredning som gjorts av mannen var han psykiskt störd när brotten begicks, men inte i sådan omfattning att en fängelsedom kunde uteslutas. Idag valde tingsrätten i Helsingborg att gå på åklagarens linje och döma den 45-årige mannen till livstids fängelse för mord, försök till mord, misshandel och olaga hot. Mannens advokat, Tom Peyron, hade begärt att rätten skulle ta hänsyn till mannens psykiska störning och utdöma ett tidsbegränsat fängelsestraff. Enligt domen ska mannen också betala 235.000 kronor i skadestånd till sin hustru och närmare 35.000 kronor till dotterns dödsbo.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".