Efterlängat guld

Sexton år sen sist - men i går tog alltså MFF SM-guld igen. Och laget firade guldet rejält i går.

Malmö FF:s tränare Tom Prahl har två SM-guld sedan tidigare - båda med Halmstads BK - men som skåning tycker han såklart att det är något speciellt att vinna med MFF.

- Det här kommer jag att njuta av så länge jag lever. Det är stort att vinna i Malmö. Det har man väntat efter länge.

MFF firade igår till långt in på småtimmarna. Matchhjälten Höiland, som i Sydsvenskan idag blivit döpt till Malmös mest populäre norrman, berättar att han blev grundligt firad när tusentals fans rusade in på plan efter matchen - nåt som gjorde en del spelare nervösa - men inte Höiland...

- Jag tyckte det var lugnt. Jag visste att de var glada.

Och en av de lyckligaste var säkerligen ordföranden Bengt Madsen, som fått vänta länge på det här guldet...

- Jag efterträdde Hans Cavalius 1999 och det var väl den sämsta efterträdelsen för det började med att jag var med som yttersta ansvarig att föra ner laget i superetttan. Men det är ju desto gladare när man får vara med och fira ett sm guld sitt femte år som ordförande.

Nu har ni helt plötsligt en plats i kvalet till championsleague och möjlighet att verkligen nå ut i Europa.

- Nu ska vi se till att vi etablerar oss i allsvenska toppen och dessutom ska vi se till att vi blir ett lag för Europa.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".