Malmö

Två anhållna för medhjälp till mord

1:23 min

Två män har anhållits misstänkta för medhjälp till mordet på en 31-årig man inne på ett taxikontor i Malmö i november. Tre personer har tidigare varit anhållna, bland annat dessa två, men de häktades inte då.

Ett flertal nya förhör har hållits och misstankarna mot de två männen har stärkts, därför är de anhållits igen, misstänkta för medhjälp till mord.

– De är misstänkta för medhjälp till mord men vad den medhjälpen består av kan jag inte gå in på mer än att deras agerande har främjat gärningens genomförande, säger spaningsledare Bo Lundqvist.

Vad kan du säga om motivet?

– Vi har en klar uppfattning och det har jag haft sedan dag ett om varför och det ligger i maktövertagandet av Taxiverket.

Totalt är nu fem personer misstänkta i mordutredningen. Utöver de två personerna som nu anhållits är ytterligare en person misstänkt för medhjälp till mord. Han är anhållen i sin frånvaro och polisen tror att han befinner sig utomlands.

En 40-åring är häktad sedan i mitten av januari på sannolika skäl misstänkt för mordet alternativt medhjälp till mord. Även en 44-åring är misstänkt för mordet. Han är efterlyst och häktad i sin frånvaro.