Skånetrafiken samordnar resor

Skånetrafiken vill dra in busslinjer på landsbygden i Skåne. Men trots detta ska servicen inte bli sämre, lovar Skånetrafiken.
- Om man kan hitta samordningsmöjligheter mellan skolskjutsar, färdtjänst, sjukresor och linjelagd kollektivtrafik så kan man ge bättre service till lägre kostnad, säger Skånetrafikens planeringschef Gunnar Hermansson till P4 Radio Malmöhus. Det är i sitt förslag till ny trafikförsörjningsplan som Skånetrafiken för fram tankar på att samordna kollektivtrafiken med skolskjutsar, sjukresor och färdtjänst. I framtiden får alltså en del arbetspendlare räkna med att åka skolbuss till jobbet. Idén är enkel, men det är en svår uppgift att få att fungera i praktiken. - Det finns inte en lösning utan man får leta lösningar utifrån de lokala förutsättningarna i de olika kommunerna, säger Gunnar Hermansson. Gunnar Hermansson säger att vissa busslinjer kommer att läggas ned när man nu börjar arbetet med att hitta samordningsvinster. - Vi har säkert en del trafik som inte är samhällsekonomiskt motiverad och kanske inte heller miljömässigt försvarbar, säger han.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista