Anställda begär Allsportbiz i konkurs

Företaget Allsportbiz, som stått bakom planer på flera omtalade arenaprojekt runt om i landet, har begärts i konkurs. Bakom ansökan står två anställda, som inte fått sin lön betald i tid.

Det var igår som konkursansökan inkom till Malmö tingsrätt, inlämnad av Allsportbiz två anställda på kontoret i Malmö, eftersom de inte har fått sin lön utbetald i oktober.

Nyheterna har pratat med en anställd som inte vill vara med på band, men som säger att ”det kan verka drastiskt, men att lämna in en konkursansökan är det enda vapen man har att ta till som anställd”, och att man gör det delvis för att stämma problemet i bäcken.

Konkursansökan ska behandlas i Malmö tingsrätt den 13 december, men om lönerna har utbetalats tills dess hävs konkursansökan.

Problemet är vem som ska betala.  Efter vd Lars Åke Vikers och tiltänkta ordföranden Lars Adgårds avhopp tidigare i höst är Allsportbiz ett ledarlöst företag utan styrelse, och det finns ingen för tingsrätten att vända sig till.

Enda representanten går att nå är Jan Johansson som presenterar sig själv som representant för ägarna bakom Allsportbiz, danska företaget Mesibo och den ifrågasatta amerikanska fonden CQZ.

Han vill heller inte ställa upp på intervju, men säger att det är tråkigt att de anställda lämnat in konkursansökan. Att det varken finns vd eller styrelse är ett stort problem just nu, anser han.

Enligt gängse procedur kommer tingsrätten att annonsera efter ställföreträdare för Allsportbiz i tidningen. Om ingen hör av sig kan tingsrätten begära Allsportbiz i konkurs den 13 december, men de anställda hoppas att situationen är uppklarad till dess.