500 roddare till VM i Helsingborg

1:32 min

Helsingborg kommer att vara värd för VM i kustrodd 2013. Över 500 roddare väntas komma till Helsingborg i augusti 2013 för att delta i tävlingen. Det är första gången som VM i kustrodd hålls i Sverige.

I augusti 2013 kan helsingborgarna och andra intresserade rada upp sig muren vid parapeten och följa världsmästerskapet och se hur de över 500 deltagarna kämpar mot vågor och strömmar för att ta VM medaljer.

Helsingborgs roddklubb har arrangerat tävlingar på Öresund i fyra år och de erfarenheterna har man stor nytta av nu när man fått VM tävlingarna. Och redan i sommar kan man få en försmak av vad som komma skall för beskedet i dag innebär att årets tävling blir speciell. Mats Leo, ordförande i Helsingborgs roddklubb, menar att det här betyder mycket inte bara för Helsingborg utan för hela roddsverige.

-Årets tävling blir ett för-VM där vi kommer att ta med oss så många erfarenheter som möjligt för framtiden, säger Mats Leo.

Helsingborgs roddklubb kommer att ta hjälp av svenska roddförbundet och Helsingborgs stad för att klara av arrangemanget och förberedelserna inleds redan i dag. Och för Mats Leo innebär dagens besked många olika känslor.

-Det är som att vara i stormens öga. Det är lugnt med också väldigt omtumlande och skoj, säger han.