Tsunamivarningar i Indiska Oceanen avblåsta

Efter det kraftiga jordskalvet utanför Sumatra tidigare i dag och den följande tsunamivarningen har många människor i de närliggande länderna flytt upp i bergen. Anders Lager från Lund bor vid stranden i Phuket och är en av tusentals svenskar i Thailand just nu. Enligt de senaste uppgifterna har tsunamivarningen nu dragits tillbaka för de flesta länderna i regionen och människor som flytt har börjat återvända till sina bostäder.

- Vi har tagit oss från själva stranden i Phuket till ungefär mitt på ön för att känna oss säkrare. När jag stod och stekte köttbullar och min fru satt vid bordet och åt såg vi att fläkten i taket började gunga och blomkrukorna på balkongen började hoppa. Då fattade vi att det var läge att röra på sig.

Vad gjorde ni då?

- Vi packade det vi behövde i en väska och sedan stack vi direkt. Folk flydde staden redan innan det gick någon tsunamivarning. Det var redan fullt på bergskamrarna.

Hur reagerar folk?

- Här är lugnt. När man upplever ett jordskalv här efter den senaste tsunamin här och det i Japan förra året så vet man ju idag vad det innebär.