Eslöv

Eslöv datorlöst efter virusattack

1:38 min

Eslövs kommuns datorsystemet slogs på onsdagen ut i en virusattack. Alla datorer stängdes ned och fortfarande på torsdagsmorgonen går det inte att ringa kommunens telefonväxel.

Kommunens IT-ansvariga har förbjudit personal att öppna datorer och surfplattor tills viruset har identifierats och avlägsnats. De hoppas kunna lösa problemen under torsdagen.

 Hela Eslövs kommuns datorsystem är utslaget efter en virusatack igår. Alla datorer har fått stängas ner och ingen får kolla sin mail. Det går heller inte att ringa kommunens växel.

– Vi har fått in ett virus som vi inte haft tidigare. Vi hittar ingen virusdefinition hos vår antivirusleverantör, säger Cecilia Alvesson it-chef i Eslöv.

Kommunen testar just nu en möjlig lösning från sin antivirusleverantör, men om den fungerar vet de inte ännu. Om lösningen lyckas, så kommer systemen förhoppningsvis fungera som vanligt under morgondagen igen.

Det kan vara svårt att nå Eslövs kommun per telefon under dagen, men mobilnumren fungerar. Information finns på Eslövs kommuns hemsida.