Malmö

Fyra släppta efter taxikontorsmordet

1:20 min

Åklagare Lars Morand beslutade i dag att släppa fyra män som suttit häktade, misstänkta för medhjälp till mordet på ett taxikontor i Malmö i november förra året. Den misstänkte mördaren håller sig fortfarande undan utomlands.

Det var den 24 november förra året som en 31-årig man sköts ihjäl inne på ett taxibolags kontor på Volframgatan i Malmö. Enligt polisen var bakgrunden till mordet en ägarstrid i taxibolaget.

De fyra män som släpptes idag var på plats när 31-åringen sköts och är fortfarande misstänkta för medhjälp till mordet. Men polisen har nu fått fram de uppgifter de behöver från dem. Uppgifterna handlar mycket om den 44-årige man som misstänks vara mördaren.

– Min uppfattning är att utredningen hittills stärker misstankarna mot den person som ännu är på fri fot, säger åklagaren Lars Morand.

Den 44-årige mannen är häktad i sin frånvaro och internationellt efterlyst. Polisen har haft kontakt med honom tidigare och han har sagt att han ska komma frivilligt, men det har hittills inte skett. Nu pågår arbete för att gripa honom. Enligt åklagaren Lars Morand har man en god uppfattning om var han är.

– Vi har goda uppgifter om var han kan befinna sig. Att vi vet, är svårare att säga. Vi har informationer om var han kan tänkas befinna sig. Vi har också samarbete med andra länders myndigheter om detta.