Bjuv

Företagsrankning väckarklocka för Bjuvs kómmun

Det gick inte så bra för Bjuvs kommun när Svenskt näringsliv rankade landets bästa företagsklimat. Bjuv ramlade ner i botten och ligger nu på plats nummer 268 i sverige. 23 från slutet. En väckarklocka för alla, säger Företagarnas ordförande.

- Det här är förargligt säger Bengt Fälllbe ansvarig närlingslivssekreterare i Bjuv, nu måste vi ta nya tag och välkomna en dialog och nya samtal med företagarna i kommunen.

Också i föreningen företagarna Bjuv är man förvånade. Företagsamheten ökar nyföretagandet ökar, men Bjuv halkar långt ner på listan.

Och just den här veckan ska man ha jobb- och utbildningsmässa i Bjuv och dessuom fixar Företagarna fest och ska utse årets företagare.

- Vi råkade bli sämst i Skåne men vi är i alla fall inte sämst i Sverige säger Företagaranas ordförande Annette Berggren. Det finns mycket gott i Bjuvs kommun och mycket goda företagare.

- Vad de här dåliga siffrorna beror på måste vi fråga våra företagare. Det finns en näringslivspolicy i kommunen och den är bra. Man kan inte skylla någon för det här, politikerna ska kanske vara mera hörsamma, men det är inte heller lätt att samla företagare som har fullt upp med sin verksamhet. Det här är en väckarklocka för både Bjuvs politiker och dess företagare, säger Anette Berggren.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".